Containerzegels

Certificering van containerzegels

De containerzegels zijn speciaal ontwikkeld voor het verzegelen van exportcontainers. De zegels zijn voorzien van de nieuwste ISO 17712:2013 certificering. Met dit ISO certificaat kunnen deze verzegelingen gebruikt worden voor het verzegelen van containers wereldwijd. Diverse douane instanties, waaronder C-TPAT (Verenigde Staten) en (ISPS International Ship and Port facility Security) verplichten het gebruik van ISO 17712:2013 gecertificeerde containerzegels. Van iedere verzegeling is een uitgebreid testcertificaat beschikbaar. Het certificaat is op aanvraag beschikbaar. 

Cable-Seal-500-Containerzegels-300x300

Wat is een ISO 17712:2013 container verzegeling?

Voor internationaal en intercontinentaal transport van containers is een hoogwaardige containerverzegeling verplicht. Om de kwaliteit van de zegels te waarborgen verplichten diverse douane instanties wereldwijd ISO certificeerde verzegelingen. Om precies te zijn; een ISO 17712:2013 certificering.

Containerverzegelingen worden door ISO (International Organization for Standardization) onafhankelijk getest en gekeurd op allerlei aspecten. Niet alleen het product wordt gekeurd, maar ook het productieproces. Pas wanneer de verzegeling voldoet aan de eisen van ISO 17712:2013 wordt de container verzegeling voorzien van het certificaat.

Containerzegels voorzien van het ISO 17712:2013 certificaat mogen vervolgens High Security Seals genoemd worden. Zo is de verzegeling voorzien van de letter “H”. Dit geeft aan dat het gaat om een ISO 17712:2013 gecertificeerde containerverzegeling. Ook zijn de verzegeling altijd voorzien van een unieke opdruk in combinatie met een uniek oplopende nummering. Hierdoor kan fraude voorkomen worden.

Iedere exportcontainer moet voorzien worden van een ISO 17712:2013 High Security Seal. Voordat een container zegel geplaatst kan worden op de containers dienen de verzegelingen eerst gecontroleerd te worden. Tevens mag alleen gekwalificeerd personeel met de container verzegeling in aanraking komen om fraude vooraf te voorkomen. Containerzegels kunnen namelijk vooraf bewerkt worden, waardoor frauderen wordt vereenvoudigd.

De verzegeling wordt geplaatst op de vergrendeling van container. Bij Bolt Seals raden wij aan om de verzegeling te plaatsen met de bus naar boven. Hierdoor kan er geen vocht of andere vloeistoffen terecht komen binnen de sluiting.

Nadat de containerverzegeling geplaatst is, dient de nummering op de vrachtdocumenten geschreven te worden. Daarnaast raden wij aan altijd een foto van de verzegeling op de container te maken. Bij eventuele problemen bij aankomst van de container kunnen de verzegelingen namelijk vergeleken worden.

Neptune-Containerzegels-300x300

Ieder container zegel van Navacqs is voorzien van de laatste ISO 17712:2013 certificering. Zo zijn de verzegelingen voorzien van een unieke opdruk in combinatie met een uniek oplopende nummering. Ieder zegel wordt slechts eenmalig geproduceerd. Hierdoor kunnen er nooit twee dezelfde containerverzegelingen bestaan en kan fraude voorkomen worden. De verzegelingen zijn uit voorraad leverbaar met een standaard (unieke) opdruk.

Naast het standaard product is het mogelijk de container zegels te personaliseren. Zo kan er een naamsopdruk/logo gedrukt worden gecombineerd met een uniek oplopende nummering. Zowel de Barrier Container Seal als de Cable Seal 350 en Cable Seal 500 kunnen binnen enkele dagen al gepersonaliseerd geleverd worden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via 010-4950000 of sales@navacqs.nl