Medische sector

Toepassingen: Transportboxen, medicijnkasten, ATD’s (automatische tablettendispensers), containers met gevoelige inhoud, zoals reageerbuisjes.

Het gebruik van verzegelingen in ziekenhuizen speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en integriteit van medische materialen en gegevens. In een omgeving waar de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van elke component essentieel is, helpen verzegelingen diefstal, fraude en schade te voorkomen.

Bijna 50% van de zorgmedewerkers heeft wel eens medicijnen gestolen. Dat is de uitkomst van een onderzoek door de beroepsorganisatie voor zorgprofessionals NU’91. In de meeste gevallen gaat het om pijnstillers en in enkele gevallen ook om zwaardere medicatie.

Tevens heeft de Europese Commissie heeft met betrekking tot goede distributiepraktijken voor het vervoer van geneesmiddelen voor menselijk gebruik het volgende opgenomen:

“Het is de verantwoordelijkheid van de leverende groothandelaar om geneesmiddelen te beschermen tegen breuk, vervalsing, diefstal en om ervoor te zorgen dat de temperatuuromstandigheden tijdens het vervoer binnen aanvaardbare grenzen wordt gehouden. Ongeacht de vervoerswijze moet het mogelijk zijn aan te tonen dat de geneesmiddelen niet zijn blootgesteld aan omstandigheden die hun kwaliteit en integriteit in het gedrang kunnen brengen.”

Verzegelingen in de medische sector

Verzegelingen op reageerbuizen zorgen ervoor dat monsters niet gecontamineerd of verwisseld kunnen worden. Dit is essentieel voor de betrouwbaarheid van laboratoriumresultaten, die vaak de basis vormen voor diagnose en behandeling.

Transportboxen die verzegeld zijn, garanderen dat de inhoud tijdens het vervoer niet wordt aangetast of gestolen. Dit is vooral belangrijk voor het transport van gevoelige materialen zoals medicijnen, bloedmonsters en organen. Een intacte verzegeling biedt zekerheid dat de inhoud veilig is aangekomen en dat de chain of custody niet is onderbroken.

Verzegelingen op kasten beperken de toegang tot gevoelige informatie of dure medicijnen. Dit helpt niet alleen diefstal en fraude te voorkomen, maar zorgt ook voor naleving van regelgeving op het gebied van privacy en beveiliging.

Veel toegepaste verzegelingen:

Totebox Seal

De Totebox Seal voorkomt onbevoegde toegang tot waardevolle of gevoelige medische inhoud, wat essentieel is voor diefstal- en sabotagepreventie. Deze verzegeling, met een breeksterkte van 3,5 kg en een temperatuurbestendigheid van -20 tot 80°C, vereist geen gereedschap om aan te brengen. Aanpasbaar in kleur en branding, biedt het een gebruiksvriendelijke, veilige oplossing voor het beheer van medische leveringen. Bijzonder geschikt voor logistiek en kwaliteitscontrole, om te waarborgen dat de inhoud sinds het verpakken niet is gemanipuleerd en de medische voorziening veilig blijft.

Totebox

One-Piece-Padlock-Seal

De One-Piece-Padlock-seal is een compacte verzegeling in de vorm van een hangslot. Gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, is deze bestand tegen extreme weersomstandigheden en temperaturen. Eenvoudig met de hand te verzegelen en te breken, is het ideaal voor het afsluiten van medicijnkasten, EHBO-koffers en medische transportcontainers. Elke verzegeling heeft een unieke bedrukking en een oplopende nummering, wat de traceerbaarheid en manipulatieherkenning vergemakkelijkt. De grote vlag biedt voldoende ruimte voor gepersonaliseerde bedrukking.

One Piece Padlock

Security Labels ZT-88

Het Security Label ZT-88 laat geen resten achter op het oppervlak, maar elke manipulatie wordt direct zichtbaar. Bij het verwijderen van het etiket verschijnt de tekst “OPEN/VOID”, wat fraude en hergebruik onmogelijk maakt. Deze etiketten hechten bijzonder goed op gladde oppervlakken zoals metaal, aluminium en glas. Ze zijn temperatuurbestendig van -10°C tot +40°C en verkrijgbaar in verschillende maten. Ideaal voor gebruik op medische apparatuur, medicijnkasten en laboratoriumapparatuur, bieden ze unieke bescherming en zijn ze ook doorlopend genummerd voor extra veiligheid.

Voor security labels voor specifiek gebruik, zoals voor reageerbuisjes, neem contact met ons op via
010-4950000 of via sales@navaccqs.nl

Security Labels

Verzegelingen om manipulatie te voorkomen zijn onmisbaar om de integriteit en veiligheid in de farmaceutische industrie te waarborgen. Van productie tot levering bieden ze essentiële bescherming en traceerbaarheid, die nodig zijn om het vertrouwen in de veiligheid van geleverde medicijnen en medische producten te behouden. Wij ondersteunen u graag tijdens dit traject met onze kennis en ervaring en de juiste producten op de juiste plek.

Medische sector