Reageerbuis verzegeling

De uitdaging:

Het laboratorium van een groot ziekenhuis wil reageerbuizen gevuld met afnames “van bijvoorbeeld urine en/of bloed” verzegelen. Het doel hiervan is het voorkomen van het openmaken of wijzigen van de inhoud.

De huidige labels voldoen niet geheel aan de eisen. Ze laten tijdens het transport of het analyseproces regelmatig los. Daarnaast zijn ze lastig te verwijderen wat het werk voor de laborant vertraagt. Ook is niet duidelijk zichtbaar of de reageerbuis geopend is geweest tijdens het proces.

De oplossing:

Voor de verzegeling van de reageerbuizen is na enkele tests gekozen voor een partial transfer security label met 2 perforatieranden.

Dit label laat een gedeeltelijke lijmlaag achter en een void bericht.

Het is nu zichtbaar wanneer het product is geopend. Terug plakken van het label kan, maar het void bericht blijft zichtbaar. Het label verwijderen zonder dat er sporen achter blijven is dus niet mogelijk.

Dit security label heeft aan beide zijden een perforatie rand die bij het aanbrengen precies onder de dop zit. Deze perforaties zorgen ervoor dat de dop makkelijk van het reageerbuisje af te draaien is, dit is erg prettig voor de laborant.

De voordelen:

Het voorkomt fraude. De inhoud is verzegeld na de afname en tijdens transport naar het laboratorium.

De betere lijmlaag voorkomt dat het label los laat tijdens transport en tijdens het analyseproces.

De perforatierand maakt het veel makkelijker om de dop te verwijderen voor de laborant. Daarmee kan men sneller werken.

In de clip ziet u het eindresultaat.

Reagenzgläser

Neem een kijkje in onze webshop bij de security labels. Heeft u specifieke wensen die er nog niet tussen staan? Neem contact met ons op en we helpen u graag!