Brandhaspels

Brandhaspels

Over brandhaspels

Voor het verzegelen van brandhaspels kunnen twee type verzegelingen gebruikt worden, waaronder de Brandhaspel Verzegeling FS-300. De verzegelingen worden geplaatst op de hoofdkraan van de brandhaspel en zorgen voor legionellapreventie.

Het water in de leiding van de brandhaspel bevat namelijk stilstaand water. Onder bepaalde temperaturen kan legionella snel groeien. Legionella groeit het snelst in een watertemperatuur tussen de 35 en 46 graden Celcius, maar ook bij 20 graden kan al legionella langzaam groeien. Door het verzegelen van de hoofdkraan kan er geen onnodig gebruik gemaakt worden van de brandhaspel en kan legionella besmetting voorkomen worden door het water alleen te gebruiken in noodsituaties.

Zowel brandhaspels als brandblussers vallen onder de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen, afgekort tot REOB. Deze regeling omvat een aantal wettelijke eisen en is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. het Ministerie van Economische Zaken. Een van deze onderdelen binnen REOB is het verzegelen van brandhaspels na een jaarlijkse keuring door een REOB gecertificeerd bedrijf.

De verzegelingen geschikt voor het verzegelen van brandhaspels bevatten een aantal unieke eigenschappen. Zo is de verzegeling voorzien van een extra lange zegelstaart van minimaal 300 mm. Deze specifieke lengte zorgt ervoor dat het zegel eenvoudig om de hoofdkraan geplaatst kan worden. Een andere unieke eigenschap van dit type verzegeling is de breeksterkte. In een noodsituatie moet de hoofdkraan van de brandhaspel eenvoudig geopend kunnen worden. De verzegeling heeft een lage breeksterkte van circa 6 kg en kan dan ook eenvoudig met de hand verwijderd worden.

De Brandhaspel Verzegeling FS-300 is een geheel nieuwe verzegeling en is speciaal ontwikkeld voor het verzegelen van brandhaspels. De hoogwaardige verzegeling is vervaardigd uit polypropyleen en wordt geleverd op matten van 10 stuks.

Beide verzegelingen worden vanuit voorraad geleverd in de kleuren rood en geel. De verzegeling zijn niet voorzien van een opdruk. De mogelijkheid bestaat om de verzegeling te voorzien van een bedrijfsnaam/logo in combinatie met een uniek oplopende nummering. Het personaliseren van de verzegeling is al mogelijk bij een afname van 1.000 stuks. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via 010-4950000 of sales@navacqs.nl.