Toepassingen

Verzegelingen worden ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Iedere toepassing heeft namelijk specifieke eisen waaraan de verzegeling moet voldoen. Een aantal verzegelingen van Navacqs zijn echter ontwikkeld om voor meerdere toepassingen gebruikt worden. De toepassing bepaald uiteindelijk welke type verzegeling het meest geschikt is. Navacqs heeft door de jaren heen een enorme kennis en ervaring opgedaan om voor iedere toepassing de juiste verzegeling te adviseren. In onderstaande tekst worden een aantal toepassing beschreven met de daarbijbehorende producten. Naast de onderstaande toepassingen zijn er nog vele andere toepassingen. Hier adviseren wij u graag.

Verplichte verzegelingen voor de douane

Bij een aantal toepassingen is een verzegeling verplicht, bijvoorbeeld bij het exporteren van containers. Export containers dienen namelijk verplicht verzegeld te worden met een ISO 17712:2013 gecertificeerde container verzegeling. Douane instanties wereldwijd vereisen dit soort containerzegels. Ook andere autoriteiten wereldwijd hebben afspraken gemaakt dat iedere container verzegeld dient te worden met gecertificeerde containerzegels. Containers worden voornamelijk verzegeld met zogeheten Bolt Seals, waaronder de Barrier Container Seal. Ook de Neptune Container Seal is geschikt voor het verzegelen van containers. Naast de Bolt Seals kunnen ook Cable Seal gebruikt worden voor het verzegelen van containers. Deze dienen een minimale kabeldiameter te hebben 3,5 millimeter en voorzien zijn van de ISO 17712:2013 certificering.

Verzegelen van Containers

Brandblusser verzegelingen als toepassing

Naast het verzegelen van containers dienen ook brandblussers ieder jaar verzegeld te worden. Na een jaarlijkse controle dient de borgpen of vergrendeling van de brandblusser verzegeld te worden. Hierdoor is het direct duidelijk dat de brandblusser volledig gevuld en gecontroleerd is. Daarnaast worden brandhaspels/brandslangen jaarlijks verzegeld met een passende verzegeling. Bij deze toepassingen worden indicatieve verzegelingen gebruikt met een lage breeksterkte. Hierdoor zijn de verzegelingen in noodsituaties eenvoudig te verbreken. Verzegelingen als de Extin 2 en de One Piece Seal zijn uitermate geschikt voor het verzegelen van brandblussers. De Brandhaspel Verzegeling en de Pull Tite 300 zijn geschikt voor het verzegelen van brandhaspels en brandslangen.

Verzegelen van Brandblussers
Verzegelen van Brandhaspels

Verzegelen van vrachtwagens als toepassing

Ook zijn verzegelingen in veel bedrijven/branches onderdeel van bepaalde interne en externe procedures. Zo dienen tankwagens in veel gevallen verzegeld te worden. Hierdoor krijgen onbevoegden niet de mogelijk om onopgemerkt toegang te krijgen tot de inhoud van de tankwagen en kan fraude, schade of diefstal voorkomen worden. De Universal Seal is dankzij de gladde zegelstaart uitermate geschikt voor het verzegelen van tankwagens. Ook vrachtwagens en TIR lijnen dienen verzegeld te worden om problemen te voorkomen. Verzegelingen als de Medium en Heavy Duty Pull Tight Seals zijn geschikt voor het verzegelen van vrachtwagens. Speciaal voor het verzegelen van TIR lijnen wordt er gebruik gemaakt van een bandverzegeling/fixed length seal, namelijk de Sydex Seal.

Verzegelen van Tankwagens
Verzegelen van Vrachtwagens
Verzegelen van TIR-Lijnen