Verzegelen, beveiligen en ladingzekering in de wereld van Transport & Logistiek

De wereld van de transport en logistiek is een dynamische wereld vol met uitdagingen, waaronder het voorkomen van fraude, schade en diefstal. Navacqs biedt hiervoor diverse doordachte oplossingen voor bijvoorbeeld het verzegelen en afsluiten van containers, maar ook voor het stabiliseren van uw lading in een vrachtwagen of container. Om de juiste oplossing te vinden is er een verdeling gemaakt in drie categorieën, namelijk verzegelen, beveiligen en zekeren. Binnen iedere categorie zijn de meest voorkomende toepassingen weergeven met de juiste producten. Mocht uw toepassing niet vermeld zijn of heeft u liever persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op via sales@navacqs.nl of op 010-4950000

Verzegelen van Containers

Voor het verzegelen van export containers is een container verzegeling een vereiste. Iedere container verzegeling van Navacqs is voorzien van de verplichte  ISO17712:2013 certificering. Hiermee kunnen de verzegelingen gebruikt worden voor het verzegelen van een container met wereldwijde bestemming. Diverse Instanties als de C-TPAT (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) eisen een container verzegeling voorzien van een ISO17712:2013 certificering. Daarnaast voldoen de container verzegelingen van Navacqs aan de ISPS Code (International Ship & Port Facility Code).

Het verzegelen van containers kan op diverse manieren, waaronder met een Bolt Seal. Dit type verzegeling bestaat uit een pen en een bus die in elkaar geklikt worden. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van Cable Seals. Dit type verzegeling is voorzien van een aluminium behuizing en een staaldraad dat rafelt bij het verbreken. Tot slot zijn er ook container verzegelingen die een combinatie vormt tussen bovenstaande producten, zoals de Blocker LP-FT Seal.

Verzegelen van Vrachtwagens

Het verzegelen van vrachtwagens zorgt voor het voorkomen van fraude, schade en diefstal aan uw lading of de lading van uw klant. Tevens zorgt een verzegeling voor extra tijdsbesparing en kunnen er conflicten worden vermeden. Iedere verzegeling is voorzien van een unieke opdruk in combinatie met een uniek oplopende nummering. De verzegeling wordt slechts eenmalig gemaakt. Hierdoor is frauderen onmogelijk. Wanneer de verzegeling niet verbroken is bij aankomst is de laadruimte niet betreden.

Navacqs levert zowel verzegeling die volledig aangetrokken kunnen worden (aanrijg-verzegelingen) en verzegeling met een vaste lengte (Fixed length seals). Beide type verzegelingen zijn leverbaar in verschillende sterktes. Zo is de Medium Duty Pull Tight Seal een aanrijg-verzegeling met een breeksterkte van 15 kg. De Heavy Duty Pull Tight Seal heeft daarentegen een breeksterkte van 22 kg.

Verzegelen van Dozen

Goederen worden in veel gevallen vervoerd in kartonnen dozen. Ook voor het verzegelen van dozen biedt Navacqs een aantal oplossingen. Een kosteneffectieve manier voor het verzegelen van kartonnen dozen is het gebruik van security tape. Dit speciale type laat na verwijdering direct een laag achter op de ondergrond. Terugplakken is vervolgens niet meer mogelijk, waardoor fraude direct zichtbaar is. Zowel de Security Tape SK-72 als de Label Lock Security Tape laat een onuitwisbare laag achter. Tevens is Label Lock Security Tape voorzien van uniek oplopende nummering.

Naast het gebruik van security tape voor het verzegelen van dozen kunnen ook security labels toegepast worden. Onderstaande labels laten net als de security tape een onuitwisbare laag achter op de ondergrond en zijn voorzien van een uniek oplopende nummering.

Zekeren van Lading

Door het zekeren van lading wordt schade voorkomen. Zekeren van lading kan op diverse manieren. Zo biedt Navacqs allereerst een oplossing tegen het schuiven van lading in containers en trailers, namelijk door het gebruik van stuwzakken, ook wel luchtkussens of stuwkussens genoemd. De stuwzakken worden tussen de lading geplaatst en vervolgens opgeblazen. Dit zorgt voor een stabiele situatie. De stuwzakken kunnen ruimtes tot 55 centimeter opvullen.

Naast het gebruik van stuwzakken kunnen spanbanden toegepast worden voor het zekeren van lading. De spanbanden zorgen ervoor dat lading niet kan verschuiven. Naast een standaard assortiment spanbanden is Navacqs specialist op het gebied van maatwerk spanbanden. Ieder spanband kan volledig naar wens gefabriceerd worden en voorzien worden van een eigen opdruk.

Beveiligen van Containers en Trailers

Ladingdiefstal is helaas een veelvoorkomend probleem in de wereld van transport en logistiek. Door het gebruik van containersloten, trailersloten en hoogwaardige hangsloten kan dit probleem sterk gereduceerd worden. Een deel van de containersloten en trailersloten van Navacqs zijn voorzien van een SCM keurmerk. Sloten voorzien van een SCM keurmerk zijn bij een aantal transportverzekering zelfs verplicht. Ook de hangsloten van Navacqs zijn voorzien van internationale norm, namelijk de CEN classificering.

Zowel het Cobra Containerslot voorzien van het Abloy PL-358 hangslot als het SBS PL-7000 hangslot zijn voorzien van het SCM Keurmerk. Ook het Andis 1100 Kingpin slot is voorzien van het SCM keurmerk.

Lees meer over het SCM keurmerk