Dozen

Dozen

Over dozen

Goederen worden in veel gevallen vervoerd in kartonnen dozen. Wanneer de goederen een hoge waarde hebben of gevoelig zijn voor fraude is het aan te raden de dozen te verzegelen. Door het verzegelen van dozen is het niet mogelijk de doos te openen zonder onuitwisbare sporen achter te laten.

Security Tape is speciaal ontwikkeld voor het verzegelen van dozen. Er zijn verschillende types security tape te gebruiken. Zo kan er gekozen worden voor een security tape waarbij het niet direct zichtbaar is dat het gaat om een security tape. Pas bij het verwijderen van de tape zal dit zichtbaar worden. Een zogeheten wolf in schaapskleren. De tweede optie voor verzegelen van dozen is een security tape waarbij er duidelijk wordt aangegeven dat het gaat om een security tape.

Het doel van Security Tape is van beide types gelijk, namelijk eventuele fraude zichtbaar maken. De tape bestaat in veel gevallen uit twee lagen. Tijdens het aanbrengen van de security tape is dit niet zichtbaar. De twee lagen komen los van elkaar wanneer de tape wordt verwijderd. Hierdoor blijft er een laag achter op de kartonnen doos met een duidelijke melding. Ook op het gedeelte dat verwijderd is, is deze melding zichtbaar. Het terugplakken van de tape is niet mogelijk. Hierdoor kan fraude voorkomen worden.

Naast het verzegelen van dozen kunnen bepaalde type Security Tape, waaronder Label Lock Security Tape, ook gebruikt worden voor het verzegelen van pallets voorzien van stretchfolie.

Voor het verzegelen van dozen kunnen alle soorten Security Tape gebruikt worden. De meest budgetvriendelijke is de Security Tape SK-72. Dit type tape is de meest eenvoudige variant en leverbaar in diverse kleuren.

Bekijk de Security Tape SK-72

Naast de budgetvriendelijke Security Tape voor het verzegelen van dozen zijn er ook tapes leverbaar met extra eigenschappen. Zo is de Label Lock Security Tape voorzien van een uniek oplopende nummering om de 150 mm. Dit zorgt voor extra zekerheid.

Bekijk de Label Lock Security Tape

Iedere Security Tape is in een standaard variant uit voorraad leverbaar. Ook is het mogelijk de tape te personaliseren. Zo kan de tape voorzien worden van bijvoorbeeld een naamopdruk.